Cardietech Lastechniek staat op de Techniekdagen in de Achterhoek

Aanstaande zaterdag 16 maart 2019 staan wij op de Techniekdag in Zelhem. Dit is een initiatief waar toekomstige technici van 8 tot 16 jaar kennis kunnen maken door middel van interactie met alle mogelijkheden in de techniek.
Wat is het doel van de Techniekdag in de Achterhoek nou precies? Door een grote verscheidenheid aan bedrijven samen te laten komen op één plek willen zij je kennis laten maken met de prachtige technische en uiteenlopende opleidingen en bedrijven. Een evenement wat voor de kinderen, ouders en anderen erg interessant is, zeker de moeite waard om langs te komen.

De Techniekdagen in de Achterhoek worden door VNO-NCW Achterhoek en de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt georganiseerd. Zij werken samen met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen, door deze samenwerking kunt u bij de Techniekdag de meest recente ontwikkelingen uit de bouw, de metaal, de installatietechniek en het schildersvak zien.

Techniek is de toekomst, en dat is ook precies de reden waar je kinderen nu al kennis moeten laten maken met wat dit veelzijdige vak allemaal te bieden heeft. Kinderen zijn zoals u weet, van nature nieuwsgierig. Zij willen alles ontdekken, onderzoeken en aanraken. Ook stellen ze veel vragen. Hierdoor leren kinderen logisch nadenken en verbanden te leggen. Daarnaast moeten ze creatief zijn om oplossingen te vinden voor de antwoorden op hun vragen.

Techniek leer je door te doen, spelende wijs. Daarom hebben ze bij de Techniekdagen in de Achterhoek allerlei doe-activiteiten klaar staan. Cardietech Lastechniek zal de toekomstige technici kennis laten maken met lasapparatuur voorzien van de modernste techniek op de Techniekdagen in de Achterhoek. Daarnaast laten we verschillende mogelijkheden zien op het lasgebied.

Vier redenen waarom je jonge mensen in aanraking moet laten komen met techniek:
  • Kinderen houden ervan om te ontdekken en te leren door middel van doe-activiteiten. In de wereld van techniek moet je veel activiteiten zelf doen en ervaren, dit zorgt voor extra motivatie. Elke ontdekking of elk leermoment voelt als een nieuwe overwinning?
  • Techniek is een brede basis, daarnaast stimuleert het ook de creativiteit van deze jonge mensen. Hoe los je vraagstukken op en wat moet je doen als je vastloopt? Met andere woorden is het een brede talentontwikkeling van kinderen, daarnaast leren ze ook gauw wat ze wel interessant vinden en wat ze niet interessant vinden.
  • Techniek verhoogt de zelfstandigheid van kinderen. Door zelf opdrachten uit te voeren merken ze vanzelf wanneer er iets niet werkt en wanneer wel. Lukt het niet, dan moeten ze een andere oplossing vinden. Opnieuw onderzoeken, uitwerken en herstellen. Ook stimuleert het hun gedrevenheid, met andere woorden eigenwijs..
  • En als laatste, misschien wel het belangrijkste. Maar zonder techniek zouden de helft van de spullen die we nu hebben niet eens bestaan. Zoals al eerder gezegd, techniek is de toekomst.

De Techniekdag zal plaatsvinden op zaterdag 16 maart 2019 bij Polyketting en Intralox tussen 10:00 en 16:00 uur. Zien wij je daar?

Onze laatste nieuwtjes

Open chat
Advies nodig?
Hallo! Heeft u een vraag, advies nodig of wilt u wat bestellen? Wij helpen u graag!