Autogeen snijapparatuur

Cardietech Lastechniek heeft een uitgebreid assortiment autogene las & snijapparatuur. Door jarenlange ervaring hebben onze adviseurs de kennis en deskundigheid in huis waarmee zij u het juiste advies kunnen geven bij de aanschaf van uw autogene las & snijapparatuur.
Lastechniek

Cardietech Lastechniek & autogene processen

Bij autogene processen worden branders gebruikt voor lassen en onder meer ook voor snijden, solderen, gutsen, richten, strekken, vlamstralen en heet stoken. Deze branders produceren een vlam die qua eigenschappen, vorm en afmetingen aangepast dient te zijn aan de uit te voeren werkzaamheden.

Cardietech Lastechniek & autogeen lassen

Autogeen lassen is al eeuwen oud. Voor veel toepassingen zijn de elektrische lasprocessen ter vervanging gekomen, maar autogeen lassen komt nog steeds veel voor. Dit proces vraagt wel deskundig- en vaardigheid.

Bij het autogeen lassen wordt de voor het smelten van het metaal benodigde warmte verkregen uit de verbranding van een brandbaar gas (acetyleen) met zuurstof. De vlam ontstaat na ontsteken van het gasmengsel dat uit het brandermondstuk stroomt. Voor het lassen van on- en laaggelegeerd staal valt de keuze voor het brandgas op acetyleen. In de brander worden acetyleen en zuurstof in een bepaalde verhouding gemengd. In de juiste verhouding levert dit een relatief hoge vlam temperatuur op.

Bij het lassen wordt gebruik gemaakt van een speciale brander. Deze wordt in de ene hand gehouden en een staaf vulmiddel in de andere.

Voordelen van autogeen snijden

  • Geen hoge investering qua apparatuur
  • Apparatuur geschikt voor snijden, gutsen, heetstoken en lassen
  • Apparatuur is draagbaar, dus zeer geschikt voor werkzaamheden op locatie
  • Geschikt voor het snijden van laag- en ongelegeerd staal
  • Geschikt voor materiaaldiktes 1 – 1000 mm.

 

Hierdoor is het proces inzetbaar voor een groot gebied aan werkzaamheden, zoals het met de hand verschrotten van constructies tot het volautomatisch en zeer nauwkeurig snijden van contouren en half producten.

Op het gebied van autogeen lassen en snijden, van reduceerventiel tot snijbrander, maar ook voor advies op maat kunt u contact opnemen met Cardietech Lastechniek.

Open chat
Advies nodig?
Hallo! Heeft u een vraag, advies nodig of wilt u wat bestellen? Wij helpen u graag!