Diensten

Validatie & kalibratie

Vaak in combinatie met de afspraak voor het preventief onderhoud, voeren onze specialisten ook validaties en kalibraties van het apparatuur uit.

De NEN-EN-IEC 60974-4 is de Europese norm welke hogere elektrische eisen heeft dan de NEN 3140 en is heel specifiek voor booglassen. Een keuring enkel volgens de NEN 3140 is dan niet meer toereikend. Wettelijk verplicht is de richtlijn voor staalconstructies, de EN 1090-1. Onderdeel hiervan is de EN ISO 3834 norm, die zich richt op lasverbindingen. Wil je aan de norm van EN 1090 voldoen en val je onder de uitvoeringsklasse 2, 3, of 4, dan moet je als bedrijf je lasapparatuur laten controleren op elektrische veiligheid en functionaliteit conform de eisen in de IEC 60974-4.

Validatie

Een onderdeel van de ISO 3834 is de NEN-EN 50504, validatie van uitrusting voor booglassen. Validatie is het controleren van een waarde of een methode. Aan de hand van een aantal vooraf opgestelde eisen wordt gecontroleerd of het ingestelde en aangegeven amperage en voltage op de displays van het lasapparaat in grote mate van zekerheid overeenkomen met de werkelijkheid.

Kalibratie

Kalibratie is het vergelijken van een apparaat met een standaard om de eigenschappen vast te stellen. Door het gebruik en ouderdom van uw lasapparatuur kunnen de meters van voltage en amperage namelijk gaan afwijken. En het spreek voor zich dat de lasparameters, die ingesteld worden bij de lasmachine, correct en betrouwbaar moeten zijn.

Validatie en kalibratie
VACATURE ALERT
Ben jij automonteur, service- of installatiemonteur?
Scroll naar boven
Chat openen
1
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬