Snijapparatuur

Autogeen snijapparatuur

Op het gebied van autogeen lassen en snijden, van reduceerventiel tot snijbrander, maar ook voor advies op maat kunt u contact opnemen met Cardietech Lastechniek.

autogeen snijapparatuur

Autogene processen

Bij autogene processen worden branders gebruikt voor lassen en onder meer ook voor snijden, solderen, gutsen, richten, strekken, vlamstralen en heet stoken. Deze branders produceren een vlam die qua eigenschappen, vorm en afmetingen aangepast dient te zijn aan de uit te voeren werkzaamheden.

SNIJAPPARATUUR

Autogeen lassen

Autogeen lassen is al eeuwen oud. Voor veel toepassingen zijn de elektrische lasprocessen ter vervanging gekomen, maar autogeen lassen komt nog steeds veel voor. Dit proces vraagt wel deskundig- en vaardigheid.

Bij het autogeen lassen wordt de voor het smelten van het metaal benodigde warmte verkregen uit de verbranding van een brandbaar gas (acetyleen) met zuurstof. De vlam ontstaat na ontsteken van het gasmengsel dat uit het brandermondstuk stroomt. Voor het lassen van on- en laaggelegeerd staal valt de keuze voor het brandgas op acetyleen. In de brander worden acetyleen en zuurstof in een bepaalde verhouding gemengd. In de juiste verhouding levert dit een relatief hoge vlam temperatuur op.

Bij het lassen wordt gebruik gemaakt van een speciale brander. Deze wordt in de ene hand gehouden en een staaf vulmiddel in de andere.

Hierdoor is het proces inzetbaar voor een groot gebied aan werkzaamheden, zoals het met de hand snijden van constructies tot het volautomatisch en zeer nauwkeurig snijden van contouren en half producten.

VACATURE ALERT
Ben jij automonteur, service- of installatiemonteur?
Scroll naar boven
Chat openen
1
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬