Handlaserlassen

Optimaliseer uw lasproces met handlaserlassen

Met de tijd meegaan is voor elk bedrijf belangrijk. Verdiep u daarom eens in het handlaserlassen en ontdek de vele voordelen! Energiezuiniger, gebruikersvriendelijker, tijd besparend, materiaal besparend en meer!

Handlaserlassen

Wat is handmatig laserlassen?

Tijdens handmatig laserlassen wordt MIG/MAG lastoevoegmateriaal gelast door middel van een intense infrarood laserstraal. Hiermee kan staal, RVS en ook aluminium-plaatmateriaal erg effectief en snel gelast worden.

De las die gemaakt wordt bij het handmatig laserlassen is vergelijkbaar met die van een TIG las. Echter, door de verminderde inbreng van hitte, blijft de kwaliteit van het omringende materiaal hoger. Diktes van 0,5 tot 7 mm (staal en RVS) of 6 mm (aluminium) vormen, afhankelijk van de gekozen machine, geen uitdaging.

Ook kan er bij het nabewerkingsproces veel tijd gewonnen worden, doordat er veel minder afwerking nodig is. Zo hoeft u niet meer te slijpen en kunt u ook daar flink op besparen. Door de 100% inschakelduur is deze lasmethode uitermate geschikt voor zowel korte sessies of voor gebruik bij grote constructieprojecten.

De voordelen

– Energiezuinig;
Tot 4 keer sneller dan traditioneel lassen;
– Tot 65% minder verbruik van lastoevoegmaterialen;
– Geen of nauwelijks nabewerking vereist;
– Nauwelijks vervorming;
– Minder warmte-inbreng;
– Zeer gebruiksvriendelijk;
– 100% inschakelduur.

Laserlasapparatuur

Persoonlijke bescherming

Bescherming met een laser beschermingsgordijn

Bescherm uzelf en omstanders tegen de hinderlijke en gevaarlijke stralingen die bij het laserlassen vrijkomen. Creëer snel en eenvoudig een flexibele veilige laswerkplaats. Mobiel zwenkarm frame met een passief laserbeschermingsgordijn ML-6. Als lichtdicht materiaal is het gordijn geschikt voor lasergolflengten van 200 tot 11.000 nm in het middelsterke bereik en is het volgens de DIN EN 12254:2012-04 norm gecertificeerd voor afscherming op laserwerkplekken. Het meerlaags beschermingsgordijn ML-6 is geschikt voor gebruik rond laserzones in de laserklassen 3B, 3R en 4.

De frames met de beschermingsgordijnen ML-6 worden compleet geleverd en zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Cardietech Lastechniek levert dit product in twee varianten: laser beschermingsgordijn ML-6 / 4000 x 2000 mm (BxH) & laser beschermingsgordijn ML-6 / 5000 x 2000 mm (BxH).

De voordelen

– Flexibel gebruik voor veranderende werkplekken;
– Gordijnen van meerdere zwenkarm frames kunnen met elkaar worden verbonden d.m.v. klittenband;
– Hoge mechanische flexibiliteit;
– Hoge laserbeschermingsniveau’s, getest door DIN CERTCO;
– Volledig silliconenvrij;
– Laag gewicht per oppervlakte-eenheid van ca. 1200 g/m².

Veiligheidsbril voor de lasser

Onze laserveiligheidsbrillen worden ontwikkeld in Europa en vervaardigd onder de strengste kwaliteitsnormen. Gecertificeerde laserveiligheidsbrillen zijn wettelijk verplicht als oogbescherming wanneer een risico voor gebruikers van lasersystemen niet kan worden uitgesloten. Laserveiligheidsbrillen zijn gecertificeerd volgens de geldende Europese normen (EN 207/208) – u kunt dus vertrouwen op de hoogste kwaliteit – want uw veiligheid is onze missie!

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)

Filterkleur: Oranje
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

Laserveiligheidsbril WK 1080 (ook t.b.v. brildragers)

Filterkleur: Groen
Glazen: Kunststof
Dikte: ca. 2 mm

VACATURE ALERT
Ben jij automonteur, service- of installatiemonteur?
Scroll naar boven
Chat openen
1
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬