Diensten

Keuringen

Onze servicemonteurs voeren verschillende keuringen uit voor onze klanten: veiligheidskeuringen, NEN 3140, verplichte keuring Arbowet & NEN-EN-IEC 60974-14.

Keuringen

De verschillende keuringen

Voor de verplichte veiligheidskeuringen hanteren wij een onderhoudssysteem waarin wij uw gegevens opnemen, zodat elk jaar de periodieke keuringen op tijd uitgevoerd worden. U ontvangt altijd een overzicht van de gecontroleerde apparatuur en de keuringscertificaten. Onze medewerkers keuren en kalibreren zelf.

Iedere werkgever in Nederland is volgens de ARBO wet verplicht om gereedschappen en machines in goede en veilige staat aan te bieden aan zijn werknemers. Voor laagspanningsinstallaties (lager dan 1000 Volt voedingsspanning, waar handgereedschap onder valt) geldt hiervoor de NEN 3140.

Volgens de Arbowet moet elektrische apparatuur periodiek, minimaal één keer per jaar en/of na een reparatie worden gekeurd. Dat is verplicht, als Nederlands bedrijf kom je daar niet onderuit. Iedere werkgever in Nederland is volgens de ARBO wet verplicht om gereedschappen en machines in goede en veilige staat aan te bieden aan zijn werknemers. Voor laagspanningsinstallaties (lager dan 1000 Volt voedingsspanning, waar handgereedschap onder valt) geldt hiervoor de NEN 3140.

Indien een bedrijf een kwaliteitssysteem hanteert is de EN-ISO3834 het nieuwste hulpmiddel om te kunnen voldoen aan de eisen. Onderdeel van deze EN-ISO3834 is de NEN-EN- IEC 60974-4.
Om aan de norm NEN-EN 1090 of NEN-EN- ISO 3834 uitvoeringsklasse 2, 3 of 4, te kunnen voldoen moet de lasapparatuur worden onderhouden volgens de norm NEN-EN- IEC 60974-4 en in sommige gevallen dient dit zelfs te worden gedocumenteerd.

VACATURE ALERT
Ben jij automonteur, service- of installatiemonteur?
Scroll naar boven
Chat openen
1
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬