Afzuiginstallaties

Het merk voor lasrook afzuiginstallaties

Kemper is het merk voor lasrook afzuiginstallaties! Dit bedrijf is in de afzuigtechniek dé professional in deze branche. Daarom adviseren wij bij Cardietech Lastechniek een ‘Kemper’ voor uw afzuiginstallaties.

lasrook afzuiginstallaties

De belangrijkste regelingen

Afzuig filterinstallaties moeten overeenstemmen met de laatste stand der techniek en dienen minstens één keer per jaar op werking functie- en doelmatigheid onderzocht te worden. Daarom moeten de werkomstandigheden worden beoordeeld. Het is de plicht van de werkgever om beschermingsmaatregelen te treffen en deze regelmatig te controleren en te documenteren. En gevaarlijke stofdeeltjes moeten worden verwijderd door lasrook afzuiginstallaties aan de bron en recirculatie van de gefilterde lucht na afdoende reiniging.

Goed om te weten

  • Bij het lassen, snijden en aanverwante processen zoals bijvoorbeeld het thermisch spuiten of bij solderen komen er rook-, gas- en stofdeeltjes vrij. Deze emissies dienen als gevaarlijke stoffen geclassificeerd te worden.
  • Deze stofdeeltjes zijn niet alleen inadembaar maar zijn grotendeels inhaleerbaar en kunnen afhankelijk van de chemische samenstelling ernstige aandoeningen aan de luchtwegen veroorzaken en bijdragen aan een verhoogd kanker risico.
    Deze stofemissies bevatten bovendien een extreem hoog percentage nanodeeltjes welke tot in de cellen van het lichaam door kunnen dringen en daar een toxicologisch effect hebben, onderzoekingen met de uitwerkingen lopen nog.
  • Primair om de veiligheid op de werkplek maar ook vanwege milieu overwegingen is het noodzakelijk om de lucht schoon te houden. Het afzuigen van de stofemissie aan de bron biedt hierbij de hoogste mogelijke bescherming.

afzuiging lasrook installaties

Volgorde beschermingsmaatregelen

Volgorde van de beschermingsmaatregelen om de gevaarlijke stoffenbelasting voor de medewerkers te verlagen:

  1. Selectie van proces en toevoegmateriaal welke minder vervuilen
  2. Ventilatietechnische maatregelen – afzuiging van de emissies
  3. Organisatorische en hygiënische maatregelen – vermijden van stofcontact, inademen
  4. Persoonlijke beschermingsmaatregelen – dragen van ademhalingsbescherming
VACATURE ALERT
Ben jij automonteur, service- of installatiemonteur?
Scroll naar boven
Chat openen
1
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬
Wilt u bestellen of advies nodig? 💬